نیت از این استاندارد برای مدیریت دانش، حمایت از سازمانها برای توسعه سامانه مدیریتی که به طورمؤثرایجاد ارزش از دانش را قادر میسازد، هست.
مدیریت دانش (KM)نظمی است که بر راهکارهایی که سازمانها دانش را ایجاد و استفاده میکنند، متمرکزشده است. مدیریت دانش تعریف منحصربه فرد پذیرفته شده و استانداردهای جهانی پیش از این مجموعه نداشته است. پیش روی مدیریت دانش موفق تعداد قابل توجهی از موانع که همچنان نیازمند رفع میباشند، از قبیل اختلاط های متعدد با نظم های دیگر شامل مدیریت اطلاعات، برداشتهای نادرست همه گیر در خصوص نحوه اجرای مدیریت دانش از قبیل تصور اینکه خرید فناوری به تنهایی برای ایجاد ارزش افزوده مدیریت دانش کافی میباشد، وجود دارند. هر سازمانی راه حل مدیریت دانش خودش را که بازتابی از نیازها و موقعیت ویژه اش هست را طراحی خواهد کرد.
محتوای این استاندارد در پی استقرار مفاهیم اصول مدیریت دانش میباشد :
به عنوان راهنمای سازمانهایی که هدفشان صلاحیت بخشی بهینه سازی ارزش دانش سازمانی میباشد.
مبنایی برای ارزیابی و تشخیص سازمانهای صالحیت دار توسط هسته های ممیزی
مدیریت دانش به دلایل زیر حائز اهمیت است:
هدف کار تولید نتایج باارزش میباشد. نتایج باارزش از دانش کاربردی نشأت میگیرند. دانش سازمانی در حال تبدیل شدن به یک تمیز دهنده کلیدی برای اثربخشی، همکاری فزایند و رقابت هست.
کار دانشی در بسیاری از جوامع به طور فزاینده ای نقش معنی داری در حال کسب کردن است. بسیاری از اقتصادها در آرزوی تبدیل شدن به اقتصاد دانشی هستند، اقتصادی که درآن منبع اصلی ثروت نه کارگر دستی بلکه کارگر ذهنی میباشد. در این مفهوم، دانش به دارایی هسته ای سازمان تبدیل میشود. دانش سازمان ها را قادر به گرفتن تصمیمات مؤثر و اقدامات مؤثر میکند و حتی ممکن است به یک کالای قابل عرضه به بازار به نوع خود باشد.
افزایش دسترسی به دانش، توسعه افراد در سازمان را از طریق تسهیل دسترسی به دانش سایر افراد پشتیبانی میکند
سازمانها بیشتر از این به انتشار طبیعی دانش برای حفظ خود در مقابل تغییرات سریع نمیتوانند اتکا کنند. در مقابل دانش باید آگاهانه ایجاد، به کار برده شده و سریعتراز نرخ تغییرات مجدد استفاده شود. چابک بودن و سرعت یادگیری در حال تبدیل شدن به منبع ارزش در حال افزایش و مزیت رقابتی میباشد.
سازمانهای پراکنده که فعالیت مشابهی انجام داده و خدمات یکسانی را در مکانهای مختلف ارائه میکنند میتوانند مزیتهای شگرفی از طریق به اشتراک گذاری اقدامات و درسهای آموخته در چارچوب های سازمانی به دست آورند.
فرسودگی نیروی انسانی در جامعه متحرک امروزی مفاهیمی برای مدیریت دانش دارد. در بسیاری از سازمانها، دانش حیاتی در مغز متخصصان نگهداری میشود که با ریسک از دست رفتن با ترک آنها روبرو میباشد. درحالیکه سازمانهای دیگر نیروهای جدیدی که گاهی بسیار باهوش هستند دارند ولی فاقد دانشی هستند که نیروهای باتجربه در طول زمان ساخته اند، میباشند. بسیاری از سازمانها متوجه شده اندکه دانش سازمان، دارایی است که نیازمند مدیریت مشابه دیگر دارایی ها میباشد (با حفظ ویژگی ناملموس بودن دانش در مغز)؛ دانش نیازمند هست توسعه یابد، نگهداری شود، به اشتراک گذاشته شود، تعدیل گردیده و به کار برده شود به نحوی که نیروها در همه مکانها و در تمام سنین بتوانند تصمیمات مؤثر و اقدامات هماهنگ بر پایه تجربه گذشته و درک های جدید به سمت آینده بگیرند.
مدیریت دانش رهیافتی جامع برای بهبود یادگیری و اثربخشی از طریق بهینه سازی استفاده از دانش به منظور خلق و ایجاد ارزش برای سازمان است. مدیریت دانش همچنین نیازمند تلفیق در سایر عملیات سازمان میباشد، اطمینان ایجاد شود که فرد خودش به عنوان خالق ومصرف کننده دانش در مدیریت دانش مشارکت میکند.
برای مشاوره و اجرای سیستم ایزو با کارشناسان فنی مهندسی ثریا تماس بگیرید .